Nama-Khoi Local Municipality

“Daar is ‘n doel vir almal in die lewe”

September 7, 2022

Terwyl ek oor die afgelope maand besin, tref dit my hoe vanselfsprekend ons soms onwrikbare ondersteuning, vasberade (doelgerigte) begrip en die onderbeklemtoonde krag van ewigdurende genade en vriendelikheid aanvaar.

Hoe die menslike sielkunde homself keer op keer deur negatiewe stimuli beloon nadat hy homself oortuig het dat die negatiewe stimuli in werklikheid positief is; en dus, nadat hy werklik positiwiteit en doelgerigte begrip ervaar het, vind dit homself in gebreke aan bedrieglike “positiwiteit”.

Persone vind hulself nie in staat om gunstige, bevorderlike toestande en gedrag te herken nie as gevolg van hul omhelsing van ’n bedrieglike positiwiteit waaraan hulle so gewoond is.

Hulle word onbestendig, dislojaal en word maklik “deur die wind gewaai” wanneer hulle gekonfronteer word met situasies of persone wat die vermoë het om dit te verfyn.

Hulle is nie in staat om te identifiseer of gewillig op te tree met onwrikbare ondersteuning, vasberade begrip, en die volhoubaarheid van genade en vriendelikheid in sulke moeilike tye nie – miskien glo hulle en soek dus troos in bedrieglike positiwiteit.

Dit is egter in hierdie situasies waar weer diep introspeksie altyd hoogty vier, waar ’n mens se doel in die lewe gekristalliseer word, en om vas te staan ​​daarin dat, ongeag wat opduik, daar ’n doel vir almal in die lewe beskikbaar is.

Elke oomblik en elke interaksie word dan betekenisvol, doelgerig, en ook ’n kans om daardie bedrieglike “positiewe” oomblikke op te soek en dit uitmekaar te haal.

Elke oomblik saam met ’n kollega, om oor ’n grappie te lag of te treur oor ’n terugslag word des te meer betekenisvol, want as ons ons oë sou toelaat om ons lewens deur die lens van doelgerigtheid te sien, kan ’n mens op ’n positiewe manier iemand anders se lewe vir altyd verander.

Kan ons dan vra wat van ons vereis word om ’n erfenis van ware positiwiteit in mense se lewens na te laat? Miskien eerstens, om eerlik te wees in ’n mens se kern, na jou hart te kyk, sonder enige halwe waarhede, en dan onwrikbare ondersteuning, vasberade begrip van genade en vriendelikheid te bied aan soveel mense wat ons pad kruis.

Ek glo vas dat waarheid en nederigheid in ons kern geestelike stamina kweek, wat lei tot voortdurende strewe om die regte ding te doen en uithouvermoë te verbeter.

 

Last modified: September 7, 2022

One Response to " “Daar is ‘n doel vir almal in die lewe” "

  1. Piet says:

    So true Mr Mayor

    Of My Doc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *